Lupiny vo vlasoch.

Obrázok

Trápia vás lupiny vo vlasoch? Rozmýšľate nad tým, prečo trápia práve vás a čo robíte zle v starostlivosti o vlasy? Lupiny vo vlasoch trápia stále viac a viac ľudí. Sú nočnou morou ako žien, tak aj mužov. Avšak aj na tento citlivý problém sa dá vyriešiť k vašej spokojnosti.

Prečo práve ja?
To je asi najčastejšia  otázka, ktorá vás napadne hneď ako zbadáte lupiny. Viete o tom, že tento problém sa týka každého z nás?

Možno vás to prekvapí a možno nie, ale podľa odborníkov zápasí s lupinami každý človek aspoň raz za život. Pýtate sa prečo sa tvoria na pokožke hlavy lupiny? Príčin je viacero. Asi najbežnejšími spúšťačmi tvorby sú stres a únava. Ako všetci vieme, tieto dva faktory výrazne oslabujú organizmus a zároveň výrazne vplývajú na tvorbu lupín. Okrem toho, za problémami s lupinami sa môžu skrývať aj rôzne iné príčiny.

ObrázokSpoločný menovateľ – lupiny
Medzi vážnejšie príčin tvorby lupín patria rôzne choroby, nadmerné vylučovanie mazových žliaz či rôzne hormonálne zmeny. Problém nastáva vtedy, ak sa bunky na pokožke hlavy obnovujú rýchlejšie a zlučujú sa do väčších skupín. Vtedy sú lupiny viditeľné. Za normálnych okolností sa nám tiež tvoria lupiny, ale sú také maličké, že si ich nik ani len nevšimne. Odlupovanie vysokého množstva buniek z pokožky hlavy a následnú tvorbu viditeľných lupín má na svedomí kvasinka s názvom Malassezia furfur.

ObrázokMýty o lupinách
To, že tvorba lupín predstavuje citlivý problém nemusíme nejako extra zdôrazňovať. Je to spôsobené aj tým, že mnoho ľudí si ešte aj dnes myslí, že ich tvorba súvisí s nedostatočnou hygienou. Pravda je však úplne iná. Ide iba o obyčajný mýtus, ktorý vznikol aj z toho dôvodu, že tesne pred samotnou tvorbou lupín a počas nej je pokožka na hlave citlivejšia a často dotyčného, alebo dotyčnú osobu svrbí.

Pokiaľ aj vy čelíte takémuto problému, nemusíte hneď hádzať flintu do žita. V prvom rade skúste zmeniť šampón. Okrem toho, by ste mali doplniť svojmu telu určité vitamíny. Konkrétne ide o zinok a vitamíny patriace do B skupiny. Obmedziť by ste zase mali cukry. Veríme, že nepríjemností sa zbavíte čím skôr.
Obrázok

Aké sú vaše skúsenosti v boji proti lupinám? Akú kozmetiku používate? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Kérastase Specifique Bain Hydratant Šampón 200ml L'Oréal Expert Instant Clear Nutritive Šampón 250ml Schwarzkopf 3D MEN Anti-Dandruff Tonik 150ml Wella Oil Reflections Anti-oxidant Smoothening Oil 100ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.