Buďte sexy s čiapkou :-)

Obrázok

Buďte sexy s čiapkou :-)

Čas mrazov, snehu a zimy nám nebráni v tom, aby sme vyzerali príťažlivo aj počas tohto ročného obdobia. Zase nám ale pôjde o zdravo vyzerajúce vlasy aj vykúkajúce spod čiapky. Tiež zúfate, že sú vaše vlasy v poslednej dobe mdlé, zničené a vysušené? Môže za to (aj) počasie. Prechody z chladu, alebo mrazu do teplej miestnosti vôbec nerobia našim vlasom dobre. Slabnú a lámu sa. Poradíme vám, ako sa o ne starať aj v zime.


Obrázok

1. Strava -
Do svojho jedálnička zaraďte vitamíny A a E, červené mäso, hydinu, vajíčka, ryby, mrkvu, jablká, hrozno.

2. Hydratujte, starajte sa! - Poslúžia vám nezmývateľné hydratačné kúry - masky, oleje, spreje a výživné séra.

3. Menej je niekedy viac - Paradoxne vlasom škodí v zime prehnaná starostlivosť. Napr. pôsobenie tepla z fénu, používanie žehličky a rôznej chémie. K regenerácii pomôže aj jednoduché zastrihnutie končekov.

4. Vlasy upravujte s predstihom - Tužidlá, spreje, gély a laky na vlasy použite s predstihom než vyrazíte von. Vlhko a sneh spôsobia, že sa vlasy zlepia.

5. Nie je nad kondicionér - Prípravky z drogérie vám rovnakú službu nespravia ako tie od profesionálov. Kvalitný kondicionér zabráni vlasom vysušovať sa. Skúste domácu masku z polovice avokáda, lyžice olivového oleja a obľúbeného kondicionéru. Zmiešajte, naneste do vlasov a zabaľte do potravinovej fólie. Nechajte pôsobiť 20 minút a potom dôkladne vymyte šampónom.

Obrázok

Aké účesy pod čiapku?
Ideálne pre dlhé vlasy sú vlny. Vykúkajúce pramene spod čiapky navlňte kulmou a prestriekajte sprejom na vlasy. Ak nosíte drdol, či zapletený vrkoč dbajte na to, aby vykúkali spod čiapky a nevytvárali tak nepekný hrbol pod ňou. Krátkym vlasom doprajte objemový šampón, kondicionér, alebo penu, aby potom nevyzerali bez čiapky spľasnuto. Ak máte ofinku - kľudne ju ukážte a čiapku nasaďte hlbšie do čela. Rovné vlasy zas nechajte spustené p opri tvári a opticky to tak tvár zúži :-)

Aby čiapka slúžila len na svoj účel a nekazila celkový dojem z účesu, alebo neškodila vlasom (aj to sa stáva), používajte po umytí šampónom vyživujúci kondicionér, alebo masku, aby sa vlasy nevysušovali a nelámali.

Obrázok

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.