Milujeme dlhé vlasy - 10 inšpiratívnych účesov

Obrázok

Milujeme dlhé vlasy

Dlhé vlasy. Koruna krásy. My ich milujeme a dnes vám prinášame par tipov na účesy, ktoré sa dajú vytvoriť vďaka dlhým vlasom. Ale v prvom rade - Ako sa o dlhé vlasy starať?

  • vlasy fúkajte fénom až po čiastočnom uschnutí na vzduchu (horúci vzduch mokrým vlasom škodí)
  • vlasy oplachujte vlažnou vodou (dodáte im lesk a budú sa menej často mastiť)
  • končeky zastrihávajte pravidelnejšie a budú vyzerať zdravšie
  • na starostlivosť o dlhé vlasy zvoľte vhodné hrebene
  • starajte sa o ne kvalitnou kozmetikou - oleje, masky - vhodné sú s obsahom arganového oleja
  • vyhýbajte sa častému fénovaniu, kulmovaniu, žehleniu (vhodné je pred týmito procedúrami používať kvalitnú kozmetiku - kúry bez oplachovania) a tupírovaniu (na objem použite napr. stylingovú penu)

Obrázok
Dlhé vlasy sa dajú upravovať rôznymi spôsobmi. Tým najjednoduchším a najrýchlejším je ten, že si rozdelíte cestičku v strede hlavy a konce vlasov iba natočíte kulmou/žehličkou na jemné vlny. Efektný účes je aj ten, keď si celú ofinu (alebo jednu stranu vlasov) prehodíte len na jednu stranu - pred týmto tipom účesu je vhodné dodať vlasom objem od korienkov, alebo sa hodí hlavne vtedy, keď máte vlásky čerstvo umyté a následne ich vyfúkate v predklone a zalakujete vhodným prípravkom. Ak si pestujete ofinku “do čela", tak si ju dajte jemne prestrihať a konce vlasov upravte taktiež do vĺn (alebo im len jemne dodajte objem stylingovou penou a také vlhké zľahka vyfúkajte fénom).&nbsp ;
Obrázok
Dlhé vlasy majú už vyhraté len tým, že sa dajú rýchlo upraviť pomocou rôznych čeleniek, sponiek, okrasných gumičiek a pod. Je to štýlové, rýchle a nepotrebujete tak na úpravu vlasov kaderníka, ale len samú seba. Či už si vyberiete štrasové čelenky, alebo nežnú mašľu do vlasov. Starším dámam sa bude hodiť nejaká výrazna spona, ktorou si prichytia vlasy. Nebojte sa experimentovať! Dajú sa nájsť výraznejšie kúsky, ale aj nenápadnejšie, jednoduchšie. Je to len na vás a na príležitosti - kam sa chystáte.
Obrázok
Ohúriť okolie môžte aj zložito vyzerajúcimi účesmi, ktoré sú ale v podstate veľmi jednoduché. Ide totiž o zapletaný vrkoč v rôznych variantách. Najromantickejší je asi, keď si zapletiete vrkoč od vrchu hlavy popri čele a povedie až dolu - na jednu stranu. Samozrejme pre praktickejšie dámy bude vhodné zapliesť vrkoč jednoducho do drdolu. Pokiaľ si trúfate, tak môžu ísť dva zapletané copy rovnobežne vedľa seba. Vyzerá to ešte zložitejšie a zaujímavejšie. My milujeme eleganciu - jednoduchý drdol, pramienky voľne spustené popri tvári a očarujúci úsmev. A máte vyhraté! Alebo vláskom dodajte objem od korienkov a zozadu ich upevnite (nenápadne) pinetkou, alebo nejakou elegantnou sponou. Spodok vlasov jemne navlňte.
Obrázok
Či už sa rozhodnete pre vlasy v drdole, alebo voľne spustené, nezabudnite na vhodný makeup. K rozpusteným vláskom odporúčame výraznejší rúž a pri elegantnom drdole upriamte pozornosť na oči :-)

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.