Kučeravé vlasy a starostlivosť o nich.

Obrázok

Kučeravé vlasy
Tie dámy, ktoré majú rovné vlasy, často túžia po krásnych a bohatých kučerách. Zase naopak, tie, čo majú kučery, by hneď menili za rovné vlasy. Ak patríte k druhej skupine, ženám čo majú kučeravé vlasy a neviete ako si s nimi poradiť, čítajte ďalej.


ObrázokSkroťte svoje kučery!
Je pravdou, že kučeravé vlasy si vyžadujú úplne inú starostlivosť ako rovné vlasy. Často sú nepoddajné a vysušené.  Preto je obzvlášť dôležitá ich hydratácia. Preto, aby boli vaše vlasy krásne a plné života, by ste mali používať pravidelne zábaly, masky a oleje. Iba tie dodajú vaším vlasom potrebnú hydratáciu. Ich pôsobenie určite oceníte aj pri jednoduchšom rozčesávaní a žiadnom alebo aspoň vysoko zníženom krepovatení vlasov. Ďalšou dôležitou vecou je ich zostrih. Voliť príliš krátke vrchné vlasy nie je šťastným riešením. Radšej stavte na postupný zostrih.

Finty, ako mať skvelý účes.
Stojíte ráno pred zrkadlom a zase neviete čo vymyslieť na vašu korunu krásy? Kučeravé vlasy sa dajú využiť pri mnohých účesoch. Niektoré dokonca vyzerajú ešte krajšie a lepšie ako pri rovných vlasoch. Medzi také patrí napríklad bočný drdol. Postačí ak hneď po sprche prehrniete vlasy na bok a natriete na ne balzam. Následne vlasy nechajte vyschnúť. Potom ich stačí už len prečesať a zopnúť na boku. Účes je hotový.

Ak chcete svoj účes ešte zvýrazniť, môžete si na vlasy pripevniť ozdobu. Ďalším skvelým spôsobom je nechať svoje vlasy len tak uschnúť , naniesť balzam na kučery a nechať ich voľne dýchať. Čo by ste povedali na čelenku? Možno sa vám táto možnosť na prvý pohľad nepozdáva, ale aj vďaka nej môžu vaše kučeravé vlasy vyzerať skvele. Vlasy môžete zároveň polovične zopnúť. Potom bude výsledný efekt ešte zaujímavejší.

Ďalšou možnosťou je francúzsky vrkoč. Vaše vlasy budú pevne zopnuté, nebudú vám padať do očí a vy budete vyzerať skvele. Okrem toho bude celý účes vďaka kučerám nadýchaný a bude pôsobiť sviežo. Ideálny je aj polovičný či klasický cop, ktorý je vhodný na bežné nosenie do práce či do školy.

Obrázok

Na záver ešte dodáme, že pri kučeravých vlasoch je dôležité šetrné česanie. Vieme aké je to obtiažné a namáhavé, ale na trhu existujú kvalitné výrobky na rozčesávanie, ktoré vám tento bol uľahčia. Okrem toho, pred fénovaním radšej uprednostnite voľné vysušenie vlasov. A ešte jeden malý tip. Kučeravé vlasy sú známe aj tým, že často vyzerajú ako keby bez lesku. Ak vás to trápi a chcete aby sa leskli, potom siahnite po stylingových produktoch pre podporu lesku. Vo vašej snahe vám pomôžu spreje, krémy a rôzne gély.

Aké sú vaše skúsenosti s úpravou a starostlivosťou o kučeravé vlasy? Akú kozmetiku používate? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Kardashian Curl-Defining Cream-Gel 147ml L'Oréal Expert Curl Contour Maska 200ml Matrix Total Results Curl Kondicionér pre vlnité vlasy 250ml Kérastase Nutritive Bain Oleo Curl Dry Curly Unruly 250ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.