Jednoduchý účes na ples s Clip-in vlasmi

Obrázok

Plesová sezóna je v plnom prúde, no zďaleka nekončí. Každá z nás má pri výbere šiat, doplnkov či vhodného stylingu o pár vrások na čele viac, pretože paradoxne, aj napriek tomu, že dnes je výber obrovský, je stále ťažšie a ťažšie nájsť kúsky, ktoré nás chytia za srdce.

Keďže chceme byť krásne a cítiť sa v daný večer ako princezné, nemôžeme nič nechať na náhodu a to, aký styling v daný večer zvolíme, si musíme dôkladne premyslieť. Okrem toho, že pri výbere zohľadňujeme najmä svoj vkus, typ postavy, farbu pokožky a vlasov, nesmieme zabúdať ani na spoločenskú etiku či fakt, na aký typ plesu sa chystáme. 

Ak ste na plese toho roku ešte neboli a chystáte sa, možno vám pomôže pár mojich rád a tiež možno využijete niečo z typov na výber šiat, účesu a make-upu.

Začala by som tou etikou. Keďže ples je formálna spoločenská udalosť, očakáva sa, že prídete v dlhých šatách. Traduje sa, že šaty nad kolená sú faux pas, no pokiaľ spadáte do vekovej kategórie 15-25 rokov, nevidím v tom závažný problém, vzhľadom na to, že typ plesov, na ktorých sa daná veková kategória zdržuje, sú zväčša školské či študentské, kde je atmosféra uvoľnenejšia. Pokiaľ sa však chystáte na taký, kde je viacero vekových kategórii, nie len vaši rovesníci, ktorí majú na módu a zábavu rovnaký, prípadne podobný názor ako vy, voľte radšej šaty dlhšie. Čo sa týka topánok, je dôležité, aby ste v nich vydržali počas celého večera, takže nezabúdajte najmä na pohodlnosť. Povolené sú aj sandále, no nikdy by ste si do nich nemali dávať silónové pančuchy so spevnenou špičkou, ktorú je vidieť. Vyzerá to veľmi nevkusne. Pokiaľ máte v pláne ísť na ples v čižmách a na recepcii či v salóniku sa prezuť, zabudnite na to! Na ples sa s igelitkou nechodí. Voľte jednoduchšiu menšiu kabelku, ktorá ladí s topánkami, šperkom či šatami. 

Čo sa týka plesu samotného, je dôležité uvedomiť si, že pokiaľ sa chystáte na poľovnícky ples, atmosféra bude o niečo iná, než na plese v opere. Ak máte k dispozícii pozvánku, nezabudnite si ju dôkladne prečítať a ubezpečiť sa, či nie je zadaný "dress code". Ten vám často napovie, čo v daný večer zvoliť, pokiaľ sa jedná o tematický ples. 

A teraz k samotným šatám a celkovému stylingu. Pripravila som pre vás pár koláží, ktoré vás možno inšpirujú pri výbere. 

 

Skôr, než bezhlavo začnete behať po obchodoch a nakupovať, postavte sa pred zrkadlo. Predstavte si, že ste v strede parketu a žiarite ako kráľovná. Čo máte na sebe? Sú to šaty, ktoré lichotia vašej postave. Zvýrazňujú vaše prednosti a neupozorňujú na vaše nedostatky. Sú sexy, no nie prvoplánové. Nevykúka vám z nich podprsenka, spodnička ani žiadny kúsok vášho tela, ktorý by mal ostať ukrytý. Sú jemné, no zároveň upútajú pozornosť okolia. 

Menej je viac, čo mnohonásobne platí pri výbere plesových šiat. Zabudnite na "šľahačky", nekvalitné lesklé materiály, cirkusové farby, rozparky až po zadok, volániky a gýčové korzety. Tie už dávno vyšli z módy a verím, že do módy sa už nikdy nevrátia. 

Radšej zvoľte niečo jednoduchšie, čo podtrhne vašu krásu.

Pokiaľ si neviete rady s make-upom, zverte sa do rúk odborníkom. Na internete je však mnoho postupov, ktoré vám ukážu, ako sa správne a efektne nalíčiť. Stačí si len pozrieť pár videí či fotiek a líčenie zvládnete hravo i sama. Ak máte výrazné šaty (strihovo či farebne), voľte jemnejší make-up. Ak máte jemnejšie šaty, potom si môžete dovoliť i výraznejšie líčenie. Keďže sa jedná o akciu, ktorá prebieha večer, nebojte sa experimentovať a skúsiť niečo viac, než len lesk na pery a telový očný tieň. Ak sa rozhodnete pre výraznejšie dymové líčenie, resp. farebné očné tiene, použite na pery iba jemný lesk, aby sa líčenie "nebilo". Ak chcete výraznejšie pery (napr. červené), upútajte pozornosť len na ne. 

Čo sa týka vlasov, je tisíc a jeden spôsobov, ako ich môžete mať počas tohoto večera upravené! Nezabúdajte však, že upravené znamená naozaj upravené. Nestačí si len umyť vlasy a nechať ich voľne padať na ramená. Aby ste svoj výzor dotiahli k dokonalosti, zvoľte si účes, ktorý sa vám bude hodiť k šatám a typu tváre. Pokiaľ máte šaty s odhalenými ramenami, môžete ich sčesať na jednu stranu, aby ste nemali úplne nahý krk. Ak však máte i výraznejší šperk, potom ich radšej zopnite do účesu. Je pohodlnejšie a jednoduchšie, nechať to na profesionálov, ktorí vedia, čo s vašimi vlasmi bez toho, aby ste mali vy samé nejakú predstavu, no nie vždy sa časovo podarí i návšteva kaderníctva. Preto si vždy musíte premyslieť, ako by sa dali vaše vlasy upraviť. Aj vďaka príčeskom z našej stránky môže byť ich úprava o čosi jednoduchšia a výsledok omnoho lepší. 

Obchod s príčeskami zo 100% ľudských vlasov aj do spoločenských účesov

Ja sama sa chystám v budúcom týždni na ples a nemôžem sa dočkať, ako zakomponujem príčesky do účesu! 

Skúšala som jednoduchší účes, ktorý sa hodí k šatám a šperkom, ktoré si vyžadujú odhalené plecia. 

Najskôr som si jednoduchými sponkami zopla dva predné pramene po bočných stranách hlavy. Potom som si na oboch stranách zaplietla tenšie vrkoče a všetky vlasy zopla do copu v spodnej časti hlavy. Vlasy som už len jednoducho zaplietla, stočila do slimáčika, pripla sponkami a bolo! Takýto účes je vhodný i na oslavu, svadbu či inú spoločenskú udalosť.

Pripájam i fotky stylingu z mojej stužkovej.

Love, peace and prom Ivanka

Blog by Sweet Lady Lollipop :)

zdroj: www.weheartit.com, autor fotografií: Martin Krystynek

Obrázok

 

ObrázokObrázok

 

ObrázokObrázok

 

Obrázok

 

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.