6 tipov ako z lámavých a suchých vlasov urobiť nádherné vlasy.

Obrázok

Sú vaše vlasy suché, krehké, lámu sa a bez života? Bez ohľadu na to v akom stave teraz máte svoje vlasy, s dávkou úsilia a správnej starostlivosti ich môžete priniesť opäť k životu. Zaobchádzajte s vlasmi šetrne, keď ich budete umývať a potom sušiť. Ak máte suché vlasy, máte ich zároveň krehké.

Zlou manipuláciu sú ešte viac náchylnejšie k poškodeniu. Preto s nimi zaobchádzajte s extra starostlivosťou. Zabudnite na teplo, drhnutie, ťahanie alebo šuchanie vlasov pred a po umytí.

Obrázok1. JEMNE PROSÍM!
Šampón nanášajte jemne, bruškami prstov ho vtrite do dĺžok vlasov. Teplá voda je veľmi škodlivá pre suché vlasy. Opláchnite ich studenou alebo vlažnou vodou. Keď budete hotová, jemným žmýkaním odstráňte prebytočnú vodu z vlasov. Potom ich zabaľte do uteráka a nechajte ich vyschnúť. Žiadne drhnutie!

2. TAJOMSTVO JE V UMÝVANÍ.
Šampón nepoužívajte často, tak dva až tri krát do týždňa. Ak budete používať nesprávny šampón, vlasy budú ostávať suché, ako aj pokožku hlavy dobre nevyživí. Neuvidíte žiadnu zmenu, ostanú suché, krehké a naďalej sa budú lámať. Vyberte si šampón určený priamo pre suché vlasy, ktorý je obohatený o výživné látky. Tie dodajú vlasom potrebnú hydratáciu, hebkosť a lesk. Ak sa vám bude zdať pokožka mastná, suchý šampón vyrieši tento problém bez umývania vlasov.

Obrázok3. POZOR NA STYLING!
Ste závislá na svojom féne? Nechajte svoje vlasy prirodzene uschnúť. Je čas fénovanie horúcim vzduchom obmedziť na minimum. Fén použite iba pri výnimočných príležitostiach, kedy bude naozaj nevyhnutný. Ak budete stále fúkať s horúcim vzduchom alebo používate žehličku, budete ich naďalej namáhať, čo vedie len k opätovnému poškodzovaniu a štiepeniu. Nedáte vlasom žiadnu šancu získať zdravý vzhľad. Nemusíte byť spokojná s výsledkom ako vaše vlasy budú vyzerať, keď ich necháte vyschnúť bez akéhokoľvek urýchlenia, ale po mesiaci uvidíte rozdiel. Vlasy potrebujú čas na regeneráciu a uzdravenie. Poškodená textúra vlasu sa opäť zacelí a vlasy zažiaria v plnej kráse.

Obrázok4. NEKEFUJTE :)
Použite hrebeň miesto kefy. Vlasy po umytí a vysušení môžu byť zamotané do malých uzlíkov a rozčesávanie kefou môže narobiť viac škody než úžitku. Vlasy rozčesávajte mokré pomocou riedkeho hrebeňa. Najskôr konce, potom korienky. Vlasy si češte od spodku hore. Možno sa vám to zdá nelogické, ale podľa vlasových expertov je to najvhodnejší spôsob, ako rozčesať vlasy bez toho, aby ste ich dolámali. Rozčesávajte ich pramienok po pramienku, najskôr opatrne zamotané končeky, potom môžete aj celú dĺžku.

Aby ste predišli zbytočnému ťahaniu, lámaniu alebo vytrhávaniu vlasov, naneste do nich trochu kondicionéru alebo masky. To vlasy pekne uhladí a rozčesávanie bude jednoduchšie.

5. DAJTE SI PAUZU.
Žehlenie, natáčanie, farbenie alebo iné tepelné postupy úpravy vlasov môžu spôsobiť dlhodobé poškodenie, aj keď to urobíte iba raz. Ak sú vaše vlasy suché, lámu sa, snažíte sa obnoviť ich zdravotný stav, neuvidíte svoje prirodzené vlasy ak si nedáte od týchto škodlivých procedúr pauzu.

6. VAŠE VLASY SÚ TO ČO JETE.
Dbajte na to čo jete. Jedzte stravu s dostatkom vitamínov, bielkovín, minerálnych solí a mastných kyselín. Dobrým zdrojom sú ovocie, zelenina a orechy.
Obrázok

Aké sú vaše skúsenosti so starostlivosťou o vlasy v lete? Aké produkty ste už vyskúšali aby ste mali dokonale hydratované vlasy bez lámania? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Wella Luxe oil SP Luxusný olej na suché vlasy 100ml CHI Style Illuminate Restage Suchý šampón 150g Kérastase Irisome Šampón 1 pre suché vlasy 250ml L'Oréal Expert Intense Repair Mask 200ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.