Ako sa zbaviť lupín vo vlasoch

Obrázok


Trápia vás lupiny vo vlasoch? Máte ich plnú hlavu a s týmto problémom už chcete nadobro skoncovať. Týmto problémom trpí čoraz viac mužov i žien. Lupiny sú nepríjemné, či už z estetického hľadiska, ale často sú spojené so začervenaním, pálením alebo svrbením pokožky. Nič príjemné. Zbaviť sa lupín nie je vôbec jednoduché.


Lupiny vznikajú, keď je pokožka hlavy priveľmi suchá alebo príliš mastná. Vplýva na to aj nesprávne zaobchádzanie s pokožkou hlavy. Je citlivá preto by ste mali byť k nej stále šetrní, či už pri umývaní, česaní alebo fénovaní. Príčinou tvorby lupín je mnoho.
V tomto článku sa nebudeme venovať príčinám vzniku, tomu sa budeme venovať v inom článku, ale ako sa zbaviť rýchlo a účinne tvorbe lupín.

Obrázok
Dôležitým krokom ako sa zbaviť lupín je voľba toho správneho prípravku. Výber však závisí od typu, kvality a farby vašich vlasov! Nie každý šampón proti lupinám je vhodný práve pre vaše vlasy. Blond vlasy, farbené vlasy či melírované sú často suchšie ako nefarbené vlasy. Pri výbere sa zamerajte na zloženie šampónu a pre aký typ a kvalitu vlasov je vhodný. Šampóny pre mužov sa líšia iným zložením a silnejším účinkom. Preto si šampón starostlivo vyberajte a nepodceňujte to. Šampón, ktorý bude mať nežiaduce účinky, zbadáte začervenanie, svrbenie alebo vôbec nepocítite, že problém s lupinami sa stráca, vymeňte ho!

Udržujte svoje vlasy hydratované.
Nedostatok vlhkosti je jedným z hlavných dôvodov prečo sa pokožka hlavy rýchlo mastí a začínajú sa tvoriť lupiny. Udržiavanie vlhkosti zabráni nadmernej tvorbe lupín vo vlasoch. Používajte kondicionéry, aby vlasy boli jemné a hydratované. Doporučujem ho používať  nie pri každom ale každom treťom umývaní. Ak máte jemné vlasy, skúste objemový kondicionér. Nanášajte ho od korienkov a nechajte chvíľu pôsobiť. Stále dbajte na dôkladné zmytie vlasových prípravkov z pokožky hlavy a vlasov.

ObrázokPoužívajte šampón proti lupinám.
Šampóny majú zloženie a ingrediencie, aby obmedzili a úplne zastavili tvorbu lupín. Tieto produkty však obsahujú chemické látky, preto ich používanie obmedzte na dva až tri krát týždenne, aby ste zachovali kvalitu a zdravie vašich vlasov a samozrejme predišli zbytočnému, častému podráždeniu pokožky hlavy. Po nanesení šampón nechajte pôsobiť po dobu 3-5 minút, aby jeho schopnosť zastaviť tvorbu lupín účinkovala a potom ho dôkladne opláchnite. Ešte pred samotným umývaním, jemne a zľahka bruškami prstov premasírujte pokožku hlavy. Masáž uvoľňuje myseľ, zbavuje stresu, stimuluje vlasové korienky a zvyšuje krvný obeh, ktorý tiež podporí a posilní rast vlasov.
 
Ak uvažujete o kombinácií viacerých prípravkov doporučujem šampón obohatiť o brezovú vodu, ktorú kúpite kdekoľvek v drogérií alebo lekárni. Tú použijete po umytí do mokrých vlasov. Premasírujete ňou pokožku hlavy a korienky vlasov.

Ak budete dodržiavať pravidelnú starostlivosť o vlasy a vlasovú pokožku v boji proti lupinám vyhráte. Do jedného maximálne dvoch týždňov sa lupín nadobro zbavíte.

Takže si to zhrnieme:
1. Výber správneho prípravku proti lupinám
2. Udržiavať vlasy hydratované / pri každom treťom umývaní použite kondicionér/
3. Buďte šetrný k vlasom a pokožke hlavy /vlasy neumývajte pod horúcou vodou, dôkladne zbavujte pri umývaní vlasy šampónu, stylingových prípravkov a nečistôt a vyvarujte sa teplému vzduchu pri sušení vlasov./
4. Vlasy úmývajte 2-3 krát týždenne / nepreháňajte to s každodenným umývaním/

Pokiaľ však po dobu dvoch týždňov neucítite žiaden rozdiel, proti lupinám nič nezaberá, nemôžete sa ich zbaviť, doporučujem navštíviť lekára, ktorý zistí pravú príčinu tvorby lupín a poskytne riešenie tohto problému.

Aké sú vaše skúsenosti s lupinami? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok
ĽOréal Professionnel Šampón 250ml ĽOréal Professionnel Pánsky šampón 250ml Schwarzkopf BC Šampón 200ml Wella SP Šampón 250ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.