Vypadávanie vlasov v tehotenstve.

Obrázok

Bojujte proti vypadávaniu vlasov po pôrode.

Priviedli ste na svet dieťatko? Určite sa veľmi tešíte. Teraz však vaše telo prechádza tak ako počas tehotenstva rôznymi hormonálnymi zmenami. V ich dôsledku môže dochádzať k neželanému vypadávaniu vlasov.


ObrázokPrečo po pôrode vlasy vypadávajú?
Vypadávanie vlasov trápi vo väčšine prípadov ženy až po pôrode. Počas tehotenstva sú budúce mamičky s kvalitou svojich vlasov spokojné. Dokonca v niektorých prípadoch sú vlasy ešte hustejšie a ich kvalita je lepšia. Je to spôsobené tým, že telo prechádza rôznymi hormonálnymi zmenami a počas tehotenstva je v tele vyššie množstvo estrogénu. Po pôrode však tieto hormonálne zmeny začnú ustupovať a tu nastáva problém. So znížením spomínaného hormónu v tele matky prichádza na rad vypadávanie vlasov. Tento jav je prirodzený a vy nemusíte mať žiadne obavy. Vypadávanie vlasov po pôrode môže byť u každej ženy individuálne. Niektorým ženám vypadávajú vlasy viac, iným menej. U niektorých je to dlhší proces u iných zase kratší. Všetko závisí od daného organizmu.

Pomôžte svojim vlasom.
Vypadávanie môže byť často traumatizujúce. Avšak nemusíte sa vzdávať, svojim vlasom môžete pomôcť. Úplnému vypadávaniu nezabránite, ako sme už spomínali, je to prirodzený proces, ale môžete ho aspoň obmedziť. Čo robiť aby vaše vlasy nepadali?

ObrázokAko nato?
V prvom rade by ste sa mali správne stravovať. Zdravá životospráva prospeje nie len vašim vlasom ale aj vám a dieťatku. Do jedálnička zaraďte veľa čerstvého ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú vitamín A a C. Dôležitý je tiež dostatočný prísun bielkovín a železa. Aj nedostatok železa môže výrazne potrápiť vaše vlasy. Starostlivosť o bábätko a dojčenie môžu byť vyčerpávajúce a či chceme alebo nie, veľa vitamínov odchádza z tela matky v podobe mlieka na dojčenie. Preto si môžete pomôcť vhodnými výživovými doplnkami.

Všimli ste si, že mnoho mamičiek sa po pôrode nechá ostrihať? Aj to je jedným možným riešením. Vaše vlasy zbavíte poškodených končekov, ktoré im zbytočne odoberajú živiny a tak im môžete pomôcť. Okrem toho začnite používať kvalitné šampóny a prípravky na vlasy, ktoré vám tiež výrazne pomôžu.

Aké sú vaše skúsenosti so starostlivosťou o vlasy po pôrode? Akú kozmetiku používate aby ste mali stále krásne vlasy? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
CHI Magnified Volume Šampón pre Objem 350ml Wella SP Luxe Oil Keratin Boost Essence 100ml Kérastase Specifique Stimuliste proti vypadávaniu vlasov 125ml L'Oréal Expert Density Advanced Šampón 500ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.