Ako na suché vlasy?

Obrázok

Ako na suché vlasy?
Suché vlasy sú problémom, ktorý trápi množstvo ľudí. Suché vlasy sú opakom mastných vlasov, čiže vaše žľazy produkujú málo mazu. Ako sa popasovať so suchými vlasmi sa dozviete na nasledujúcich riadkoch.


Ako rozpoznať suché vlasy
Pre tento typ vlasov sú typické rozštiepené končeky. Okrem toho, vlasom chýba pružnosť a často sa lámu. Dôvodov, prečo je sú vlasy suché a chýba im pružnosť je viacero. Môže to byť spôsobené iba prechodným obdobím najmä počas leta, kedy sú vlasy namáhané slnečným žiarením a chlórovanou vodou, alebo môže ísť o hormonálne zmeny v tele, či nedostatok esenciálnych mastných kyselín a zinku. Ďalším výrazným faktorom je časté farbenie vlasov.

ObrázokAko zatočiť so suchými vlasmi?
V prvom rade potrebuje vaša koruna krásy dostatok vitamínov a živín. Nato, aby sa vlasy dali do poriadku môžete skúsiť rôzne prípravky na suché vlasy. Dnes sú dostupné rôzne kvalitné prípravky, ktoré vám pomôžu. Okrem toho sú veľmi dobrými pomocníkmi avokádo a majonéza.

Na zničené vlasy zaberie maska z avokáda. Ako si ju pripraviť? Postačí ak rozmixujete jedno menšie avokádo a pridáte doň olivový alebo jojobový olej. Takto pripravenú zmes votrite do vlasov. Masku naneste nie len na korienky vlasov a pokožku hlavy ale na kompletne celé vlasy. Najlepšie je nanášať ju na čerstvo umyté vlasy. Následne ich zakryte čiapkou alebo mikroténovým sáčkom zmes nechajte pôsobiť aspoň 20 minút. Po uplynutí doby pôsobenia vlasy opláchnite vodou.

Obdobným prípadom je aj majonéza. Jednoducho ju votrite do vlasov a na povrch celých vlasov a nechajte pôsobiť. V tomto prípade však potrebujete aspoň 45 minút. Následne vlasy opláchnite vodou.

ObrázokPár tipov a postrehov na záver
Okrem spomínaných rád máme pre vás ešte pár tipov navyše. Kefa, ktorú používate na rozčesávanie by mala byť z prírodných štetín a nie plastových. Pýtate sa prečo? Plastové štetiny vlasy zbytočne elektrizujú a aj lámu. Ak začínate s rozčesávaním vlasov, začnite od končekov. Keď ich budete mať rozčesané až potom prejdite vyššie. A ešte jedna zásada, ktorá platí takmer pri všetkých problémoch s vlasmi. Nefénovať!!! Nechajte ich pekne vysušiť prirodzenou cestou.

Aké sú vaše skúsenosti so suchými vlasmi? Akú kozmetiku používate? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
CHI Argan Oil Kondicionér 355ml Matrix Total Results Amplify Kondicionér 250ml Set Pre Denné Použitie a Dokonalú Fixáciu Účesu Wella SP Luxe Oil Light Oil Spray Keratínový sprej 75ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.