Citlivá pokožka hlavy.

Obrázok

Citlivá pokožka hlavy
Citlivá pokožka hlavy môže človeka veľmi potrápiť. Podľa najnovších štatistík je celkový počet ľudí so zvýšenou citlivosťou pokožky hlavy skutočne vysoký. Vedeli ste, že týmto chúlostivým problémom trpí až 60 % žien a 40 % mužov?


ObrázokAko rozoznať citlivú pokožku
Citlivá pokožka sa vyznačuje tým, že je napätá a svrbí. Medzi horšie príznaky citlivej pokožky hlavy patrí štípanie, pálenie, začervenanie až bolesť. Ak sa u vás prejavujú podobné pocity, potom máte citlivú pokožku. Lepšie povedané, vaša pokožka hlavy je hyperreaktívna, čiže reaguje citlivo na rôzne vonkajšie podnety. Preto, aby ste sa tohto, alebo týchto nepríjemných pocitov zbavili, potrebujete najprv určiť, čo zvýšilo citlivosť pokožky. Môže to byť stres, nevyvážená strava, alebo príliš agresívny šampón či zmena klimatických podmienok.

ObrázokNie je šampón ako šampón
Možno vás teraz prekvapíme, ale za  citlivou pokožkou hlavy sa najčastejšie skrýva nesprávny typ šampónu. Nesprávne zvolený šampón, čiže ten, ktorý obsahuje množstvo dráždiacich a čistiacich zložiek, narúša kyslý kožný plášť pokožky, ktorý pokožku chráni. Tak pokožka hlavy nie je dostatočne chránená pred vonkajšími vplyvmi, čo má za následok je vysúšanie a následnú podráždenosť, resp. citlivosť. Z toho vyplýva, že v prvom rade by ste mali skúsiť zmeniť svoj šampón. Pri výbere dbajte, aby bol šetrný k vašim vlasom ako aj k pokožke hlavy.

ObrázokMedzi ďalšie faktory patrí nadmerné slnečné žiarenie alebo chlórovaná voda. Stalo sa vám, že ste cítili zvýšenú citlivosť práve v lete, alebo po opakovaných návštevách plavárni či kúpalísk? V tom prípade je príčina vašich problémov odhalená. Po návšteve kúpaliska, či plavárne, by ste si mali vlasy dôkladne umyť a použiť nejaký kondicionér alebo olej na upokojenie pokožky.

Ak sa zdržiavate viac na slnku počas letných dní, potom je na mieste, aby ste použili na ochranu pokožky pokrývku, alebo prípravky určené na zmiernenie UV žiarenia. Predsa len, ak sa idete slniť, svoju pokožku natriete opaľovacím krémom. Prečo potom nechránite aj svoje vlasy a pokožku hlavy? Na tento fakt zabúda mnoho ľudí, preto sa zaraďte k tým, ktorý naň myslia.

Aké sú vaše skúsenosti so starostlivosťou o citlivú pokožku hlavy? Akú kozmetiku používate, aby ste mali stále krásne vlasy? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
L'Oréal Homme Energic Shampoo 250ml Kérastase Specifique Sensidote Dermo-Calm 50ml Wella Balance Calm Treatment 150ml Kérastase Specifique Bain Vital Dermo Calm Shampoo 250ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.