Domáce recepty na suché vlasy.

Obrázok

Domáce recepty na suché vlasy

Patríte k ženám, ktoré nemajú rady umelé výrobky z drogérie, ale radšej stavíte na domáce recepty? Alebo ste už vyskúšali všetko možné aj nemožné a vaše vlasy sú stále suché, nepružné a bez lesku?

Potom je tento článok venovaný práve vám. Dnes vám prinášame pár domácich receptov na suché vlasy.

Čo by ste mali vedieť o suchých vlasoch
Ak sú vaše vlasy suché, potom je potrebné dodať im v strave dostatok esenciálnych mastných kyselín a zinku. Spomínané kyseliny nájdete v tekvicových semienkach, orechoch a rôznych olejoch – olivový alebo kokosový. Na suché vlasy sú najúčinnejšie masky, ktoré majú vysoký podiel oleja. Aké to sú?

Olivová maska 3x inak

Obrázok1. Olivový olej a jeho pozitívne účinky na naše telo sú skutočne nepopierateľné. Tak prečo ich nevyužiť aj v prípade suchých vlasov? Úplne postačí, ak zohrejete pár polievkových lyžíc olivového oleja a za tepla ho zmiešate s vajíčkom. Túto zmes následne votrite do vlasov krúživými pohybmi. Nanášanie masky je veľmi dôležitým krokom a netreba ho iba „odbiť“, pretože týmto spôsobom dodávate vašim vlasom živiny a okrem toho, masírovaním prekrvíte pokožku hlavy, čo vedie k lepšiemu rastu vlasov. Po tomto procese na vlasy nasaďte igelitový sáčok a nechajte pôsobiť. Odporúča sa čo možno najviac času. Takže ak sa napríklad v sobotu doobeda nikam nechystáte, spravte si tento zázračný zábal a nechajte ho pôsobiť. Popri tom si môžete poupratovať, poliať kvietky a spraviť ešte mnoho ďalších prospešných činností.

2. Druhou možnosťou je zmiešať šálku olivového oleja s dvoma čajovými lyžičkami orechového, prípadne rascového oleja. Takto pripravenú zmes opäť  votrite do vlasov. Doba pôsobenia by mala byť aspoň 20 minút. Pýtate sa, načo miešať dva druhy oleja? Je to kvôli tomu, že olivový olej vaše vlasy ošetrí a dodá im pružnosť. Rascový olej zase dodá vašim vlasom lesk a pomôže pri citlivej pokožke hlavy.

3. A máme tu tretiu možnosť. Ak máte poškodené iba končeky vlasov, potom im pomôžete tak, že zohrejete trošku olivového oleja a ešte teplý ho nanesiete na končeky vlasov. Takto nechajte masku pôsobiť zase aspoň 20 minút.
Olivový olej dokáže dodať vašim vlasom potrebnú hydratáciu a vyššie spomínané živiny. Preto jeho účinky nepodceňujte, ale skúste ho sama otestovať. Určite budete spokojná.

Aké sú vaše skúsenosti s domácou maskou na vlasy? Akú domácu masku ste už vyskúšali? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
L'Oréal Expert Intense Repair Mask 200ml Schwarzkopf BC Miracle Barbary Oil Restorative Mask Matrix Biolage Advanced Fiberstrong Masque 150ml Kérastase Masquintense Irisome Treatment Thick 200ml

 

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.