Farbenie vlasov v tehotenstve.

Obrázok

Farbenie vlasov v tehotenstve
Tešíte sa na prírastok do rodiny? Obdobie tehotenstva je krásnym obdobím života každej ženy. Je všeobecne známe, že počas tehotenstva sa v tele ženy odohrávajú rôzne hormonálne zmeny. Tieto zmeny majú vplyv aj na kvalitu vlasov. Chcete vedieť, či si počas tehotenstva môžete farbiť vlasy a či to neublíži vášmu bábätku?

Všetky potrebné informácie sa dozviete na nasledujúcich riadkoch.

ObrázokFarbenie vlasov vo všeobecnosti
Farbenie vlasov vo všeobecnosti môžeme chápať ako spôsob skrášlenia sa, ide pri ňom o estetický efekt. S ľudským pokrokom sa vyvíjali aj farby na farbenie vlasov a dnes je na trhu mnoho značiek, ktoré okrem zafarbenia vlasov na želaný odtieň vaše vlasy posilnia a dokonca im dodaný želaný lesk.

ObrázokŠkodí alebo neškodí?
Základná otázka každej budúcej mamičky je, či farbenie vlasov nemá negatívny vplyv na jej bábätko. Môžeme povedať, že samotné farbenie vlasov v tehotenstve neškodí. S ničím to však netreba preháňať a preto by ste mali farbiť iba z času na čas – približne každé dva mesiace. Pokiaľ sa rozhodnete pre farbenie, je obzvlášť dôležité, aby ste si dávali pozor na kontaktnú alergiu. Niektoré farby, tzv. permanentné farby môžu obsahovať p-phenylendianím, skratka PPD alebo p-touylendiamín, skratka PTD, ktoré môžu alergiu spôsobiť a to môže byť nebezpečné.

Vyberajte farby bez amoniaku
Ako možno viete, v minulosti bolo farbenie vlasov pre budúce mamičky nebezpečné. Bolo to preto, že farby obsahovali amoniak, ktorý ohrozoval plod. Presnejšie povedané, vdychované výpary z farby na vlasy boli škodlivé. Dnes sú však na trhu kvalitné produkty, ktoré amoniak neobsahujú. S určitosťou však môžeme povedať, že s farbením by ste mali počkať aspoň kým neukončíte prvý trimester.

Po tomto kritickom období je dieťatko oveľa odolnejšie na vonkajšie vplyvy. Ideálne je použiť farby na prírodnej báze s dočasným účinkom. Tie sú totiž najbezpečnejšie a pri ich použití nehrozí nebezpečenstvo ani vám ani bábätku.

Obrázok

Pri farbení vlasov v tehotenstve by ste mali pamätať ešte na jednu vec. Ako sme už spomínali, počas tehotenstva dochádza k rôznym hormonálnym zmenám v tele matky. Preto vaše farbenie vlasov nemusí dopadnú tak, ako by ste očakávali. Preto si ho riadne rozmyslite. Často sa stáva, že budúcim mamičkám vypadávajú vlasy kvôli tomu, že dieťatko odoberá telu matky veľa živín. Farbením by ste tento problém mohli ešte zväčšiť, čo by vás určite nepotešilo.

Aké sú vaše skúsenosti s vytvorením objemu vašich vlasov? Akú kozmetiku máte overenú? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
L'Oréal SERIOXYL Aqua Mousse Pena pre hustejšie vyzerajúce farbené vlasy 125ml CHI Ionic Color Kondicionér pre uchovanie farby 350ml Matrix Total Results Color Care Šampón 300ml Schwarzkopf BC Bonacure Color Freeze Gloss Serum 100mll

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.