Majte zdravé farbené vlasy

Obrázok

Majte zdravé farbené vlasy
Poznáte ženu, ktorá si aspoň z času na čas nefarbí vlasy? Ak áno, tak ide o skutočnú výnimku. V súčasnosti si totiž väčšina žien z celkovej populácie vlasy farbí. Prekvapovať svoje okolie a vyzerať stále In je skvelý pocit.

Avšak ak si nedokážete farbenie vlasov odpustiť, mali by ste svojim vlasom venovať oveľa väčšiu pozornosť a starostlivosť. Pýtate sa prečo? Jednoducho preto, lebo farbenie, resp. pravidelné a časté farbenie vlasy výrazne oslabuje a poškodzuje.

ObrázokPravidlá
Ako sme už spomínali v úvode, je všeobecne známe, že farbenie vlasy nenávratne oslabuje a poškodzuje. Aj napriek tomu je farbenie vlasov bežnou súčasťou množstva žien. Ak chcete, aby vaše vlasy boli zdravé, potom by ste mali dodržiavať pár základných pravidiel. Jedným z nich je, že medzi jednotlivými farbeniami by mala byť aspoň dvojmesačná pauza. Táto prestávka je veľmi dôležitá preto, aby sa vlasy stihli zregenerovať a nabrať nové sily. Okrem toho by ste mali vlasy riadne hydratovať a dopriať im množstvo živín, ktoré bezpodmienečne potrebujú. Takéto živiny môžete nájsť v rôznych kozmetických prípravkoch určených na starostlivosť o farbené vlasy ako sú šampóny, séra a rôzne masky. Okrem toho, môžete vyskúšať aj nejaké domáce recepty.

ObrázokMaska z chleba
Vedeli ste o tom, že droždie obsahuje množstvo vitamínu B, ktorý je dôležitý pre naše vlasy? Práve preto je skvelým spôsobom, ako dodať vlasom spomínaný vitamín chlebová maska. Pripravíte si ju tak, že cca 200 g ražného chleba nalámete na drobno. Ten potom zalejete horúcou vodou – približne litrom. Zmes položte na teplé miesto a nechajte odstáť aspoň 3 hodiny. Po uplynutí času zmes sceďte, môžete pokojne aj na dva krát, ak by ešte ostali vo vode nejaké zvyšky chleba, na druhý krát sa ich zbavíte. S takto pripravenou zmesou – vodou si potom umyte vlasy. Nechajte trochu pôsobiť. Takýto produkt dodá vašim vlasom potrebné živiny.

Takúto kúru môžete vlasom dopriať aspoň raz týždenne. Prípadne ju môžete kombinovať s inými zábalmi či maskami. Za starostlivosť sa vám vlasy odvďačia leskom a zdravím.

Aké sú vaše skúsenosti s domácimi maskami na vlasy? Akú kozmetiku používate? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
CHI Ionic Color Kondicionér pre uchovanie farby 350ml KÉRASTASE Reflection Masque Chroma Riche 200ml L'Oréal SERIOXYL Aqua Mousse Pena pre hustejšie vyzerajúce farbené vlasy 125ml
 
CHI 44 Iron Guard Hot Styler sprej 284g

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.