Poškodené vlasy od farbenia

Obrázok

Poškodené vlasy od farbenia
Aj vy patríte k ženám, ktoré si často farbia vlasy? Potom ste si možno všimli, že vaše vlasy nie sú už také ako predtým.


Neslávne slávne farbenie
Je všeobecne známe, že farbenie vlasy poškodzuje. Narúša štruktúru vlasu a vysušuje ich, čo má za následok, že vlasy sa lámu a krepovatejú.  Aj napriek tomu, že ide o fakt známy väčšine obyvateľstva, farbenie je stále obľúbenou procedúrou.

ObrázokPeroxid či amoniak
Túžite po svetlejšom odtieni vlasov, či dokonca po úplnej zmene farby vlasov? Dnes je možné všetko a tak aj z brunetky môže byť razom blondína. Skúsili ste sa však niekedy zamyslieť nad tým, za akú cenu je táto zmena? Zosvetlenie vlasov je možné iba za pomoci peroxidu, ktorý dokáže vlasy spáliť. Ak ide o jemné zosvetlenie, ešte to nie je taká veľká katastrofa pre vaše vlasy.

Horšie je to však vtedy, keď ide o radikálnu  zmenu odtieňa. Najhoršie zásahy do života vlasov dokážu premeny tmavovlások na blondíny. Na túto zmenu doplatila aj známa speváčka Tina Turner. Svoje krásne čierne kadere túžila zmeniť na blond hrivu. Kaderník však nechal farbu na jej vlasoch pôsobiť dlho, v dôsledku čoho jej vlasy vypadali. Ak sa neviete farbenia vzdať, potom sa aspoň poriadne o svoje vlasy starajte.

ObrázokAko sa starať o vlasy?
Farbenie vlasov je aj napriek svojim negatívam stále viac populárne. Samozrejme, farby určené na vlasy sú oproti minulosti kvalitnejšie a obsahujú menej škodlivín, ale aj napriek tomu našim vlasom neprospievajú.

Vedeli ste o tom, že až dve tretiny celkovej populácie žien, si vlasy farbí pravidelne? Pokiaľ patríte k nim, potom musíte v prvom rade dodať svojim vlasom dostatok živín. Ako prvé začnite čo najskôr používať olejčeky a masky určené na výživu vlasov. Tie im totiž dodajú potrebné látky.

Podľa názorov odborníkov, by ste pred samotným farbením nemali vlasy umývať aspoň 4 dni. Ak môžete, resp. ak vydržíte týždeň, bude to ešte lepšie. Zdá sa vám to zbytočné či nelogické? Tento krok má svoje opodstatnenie. Maz, ktorý produkujú mazové žľazy vaše vlasy obalí a tým pádom ich chráni pred agresívnymi farbami.
Obrázok

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.