Starostlivosť o citlivú pokožku

Obrázok

Starostlivosť o citlivú pokožku
Citlivá pokožka hlavy dokáže skutočne potrápiť. Je to problém, ktorý sa týka množstva ľudí a je to skutočne nepríjemný pocit. Veď napokon uznáte sami, že svrbenie, červená, citlivá a podráždená pokožka je veľmi nepríjemným problémom. Nato, aby sa dala čím skôr do poriadku je potrebná špeciálna starostlivosť.


ObrázokČo stojí za citlivou pokožkou?
S týmto problémom sa každý z nás popasoval aspoň raz v živote. Niektorí ľudia majú pokožku citlivú častejšie, iní zase skutočne výnimočne. Príčin môže byť viacero. Za citlivou pokožkou sa môže ukrývať vplyv podnebia, časté farbenie vlasov, či nesprávne aplikovaná trvalá. Okrem týchto faktorov je za problémami s citlivou pokožkou aj stres a napätie. Ak je vaša pokožka citlivá, znamená to, že jej ochranná vrstva je narušená. Tak ako celá pokožka nášho tela má svoju ochrannú vrstvu, tak ju má aj pokožka hlavy.

Nesprávne prostriedky
Vo väčšine prípadov stojí za citlivou nesprávna starostlivosť a príliš agresívne prípravky. Neraz sa stane, že zmeníte šampón a zrazu sa vaša bezproblémová pokožka zmení na citlivú. Všetko je spôsobené agresívnymi zložkami šampónu. Podobne negatívne pôsobia rôzne stylingové prípravky, ktoré obsahujú alkohol (napr. gél). Tieto produkty vašu pokožku vysušia a vtedy nastáva problém. Preto skúste zvoliť jemnejšie a šetrnejšie prostriedky na starostlivosť o svoje vlasy.

ObrázokOkrem toho by ste nemali svoje vlasy umývať každý deň. Radšej ich zbavte nečistôt dva krát do týždňa. Inak sa vaša citlivá pokožka neupokojí. Aby sa na vašej pokožke obnovil ochranný obal, skúste aplikovať olejovú kúru. Stavte na olivový či kokosový olej, ktorý za tepla votriete do pokožky. Na mieste je tiež vyhľadať produkty určené pre citlivú pokožku ako šampón, maska či nejaké sérum.

Aké sú vaše skúsenosti so suchými vlasmi? Akú kozmetiku používate? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Wella Balance Scalp Maska na citlivú pokožku hlavy 200ml KÉRASTASE Specifique Sensidote Dermo-Calm 50ml L'Oréal Série Expert Pure Resource Šampón 250ml ALTERNA Caviar Clinical Daily Detoxifying Šampón 250ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.