4 overené tipy ako sa zbaviť mastných vlasov

Obrázok

Mastným vlasom odzvonilo.

Zdravé vlasy prirodzene vydržia čisté bez mastnoty dva až tri dni. Rýchlo mastiace sa vlasy však vydržia tak maximálne 24 hodín. Môže za to nadmerná produkcia mazu pokožky hlavy. Za týmto problémom stojí viacero faktorov ako hormonálna nerovnováha, stres, dedičnosť, vysadenie antikoncepcie, nedostatok vitamínu A, B6, H, používanie nevhodnej vlasovej kozmetiky a veľa ďalších. Nič iné neostáva len každodenne si ráno umývať vlasy, česať ich a stále fúkať, keď nie je čas ich nechať prirodzene uschnúť.

Na to však existuje RIEŠENIE. Naučiť sa robiť veci správne a kombinovať ich len s prípravkami, ktoré sú na to určené, tak aby ste sa konečne zbavili mastných vlasov. Čítajte pozorne, poradím Vám ako na to.

Obrázok1. Vyberte si správny Šampón!
Použitie správneho šampónu je krok ako sa zbaviť mastných vlasov. Hlavne by nemal obsahovať silikóny a mať vysoký podiel olejov, tie sa odporúčajú pre suché vlasy. Mal by mať neutrálne pH a mal by byť šetrný k zdraviu pokožky hlavy. Niektoré šampóny špeciálne určené pre mastné vlasy príliš vysušujú a nie sú preto vhodné pre každodenné použitie. Preto si zvoľte šampón, ktorý je práve na každodenné použitie.

Horúca voda prebúdza mazové žľazy, preto pokožke nedajte podnet a zabráňte tomu tým, že vlasy budete umývať výhradne vlažnou vodou. Šampón nanášajte jemnými krúživými pohybmi do pokožky hlavy, bez zbytočného drhnutia, tlačenia, namáhania pokožky hlavy. Pri umývaní použite šampón dva krát. Prvým nanesením šampónu sa zbavíte všetkých nečistôt. Druhým nanesením nechajte šampón pôsobiť tri až päť minút a potom opláchnite.

Počas dňa na oživenie vlasov môžete použiť aj suchý šampón. Ten vlasy odmastí, očistí a navráti vlasom stratený objem.

2. Kondicionér. Áno alebo nie?
Určite by som doporučila kondicionér používať, ale nie pri každom umývaní. Kondicionér by mal ošetriť vlasy po vyčistení šampónom. Aby ste vlasy vyhladili, vyživili a aby nestratili objem, tak kondicionér nanášajte výlučne do dĺžok, nikdy nie od korienkov vlasov.

3. Pri sušení vlasov nepoužívajte horúci vzduch!
Najlepším a šetrným riešením je nechať si vlasy prirodzene uschnúť, no viem, že málokedy máme toľko času čakať. Tak ako sa neodporúča umývať si vlasy horúcou vodou, tak ani sušiť ich horúcim vzduchom. Preto používajte fény, kde si môžete nastaviť studenú teplotu vzduchu. Je to veľmi dôležité, pretože horúcim vzduchom opäť podporujete činnosť mazových žliaz.

4. Nepreháňajte to so stylingovými prípravkami.
Nadmerné používanie stylingových prípravkov vám môže opäť navrátiť pocit mastných, splihnutých vlasov. Akonáhle sú vlasy nadmerne zaťažované stylingovými prípravkami a nečistotami, strácajú svoj objem. Čím viac si ich na vlasy dáte, tým viac ich zaťažíte. Preto to s nimi nepreháňajte. Zvoľte správne penové tužidlá alebo laky, bez ktorých sa už nezaobídete.

Aké sú vaše skúsenosti s mastnými vlasmi a starostlivosťou o nich? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
ĽOréal Professionnel Šampón 250ml ĽOréal Professionnel Suchý šampón 150ml Schwarzkopf Osis+ Suchý šampón 300ml Kérastase Specifique Šampón 250ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.