Ako chrániť vlasy v lete?

Obrázok

Leto, je tu a nás čakajú slnečné dni. Či už ich strávime doma alebo niekde pri mori, na naše vlasy vplýva každé počasie. Preto si musíme chrániť pokožku a vlasy pri opaľovaní. O vlasy sa treba pravidelne starať a hlavne v lete to netreba podceňovať. Zabrať dá vlasom nielen slnko, ale aj voda, či už slaná alebo chlórovaná.


Čo vplýva na oslabenie našich vlasov?
Pôsobenie UV žiarenia totiž poškodzuje keratín, ktorý zabezpečuje odolnosť vlasu a tiež narušuje melanín, ktorý zase ovplyvňuje farbu vlasového vlákna. Tak ako vlasy, aj pokožka hlavy potrebuje špeciálnu starostlivosť.
ObrázokVlasy dostávajú v lete jednoducho zabrať. Po lete sa stretávame s tým, že sú zničené, suché, vyblednuté a krepovité. Potom si to namierime rovno do kaderníctva alebo vyhľadáme odbornú pomoc, aby nám vlasy podstrihli, ostrihali, nafarbili aj vyživili. Ale to sa nestane, ak vlasom počas tohto obdobia doprajeme tú správnu starostlivosť.

Ako tomu všetkému predísť?


1. Výber správnej kozmetiky.
Účinná je najmä solárna vlasová kozmetika, ktorá obsahuje filtre zabraňujúce poškodzovaniu vlasov UVA a UVB lúčmi. Prípravky by mali obsahovať ceramidy, provitamín B5, derivát vitamínu E a ochranný photo filter. Produkt vyberte taký, ktorý dokonale vyživí, hydratuje a vlasom dodáva žiarivý lesk. Látky z nich zabezpečia dlhodobú ochranu vlasov a tie sa budú lepšie brániť pred účinkami slnka, slanej a chlórovanej vody, piesku či vetra.

2. Podľa typu vlasov
Pri výbere správnych produktov treba dbať aj na to, či sú vlasy farbené alebo prírodné. Farbené vlasy potrebujú silnejšiu regeneráciu a hlavne ochranu, aby sme predĺžili trvácnosť a intenzitu farby. Farbené vlasy majú tendenciu slabnúť pri dlhšom pobyte na slnku. Preto vyberajte tie správne prípravky podľa typu vašich vlasov.

3. Ako je to s umývaním vlasov?
Časté umývanie vlasov robí viac škody ako úžitku. Možno vám dá pocit sviežosti a čistoty, ale pokožke hlavy to vôbec neprospieva. Pokožka bude vysušená vodou a preto bude produkovať viac mazu, aby vyrovnala stratu vlhkosti. Vlasy sa budú mastiť rýchlejšie. Ak trpíte mastnou pokožkou, niekedy uprednostnite suchý šampón. Nie každý zanechá na vlasoch biely povlak, nebojte sa toho.

4. Ako vyživiť a zregenerovať vlasy?
ObrázokAk vaše vlasy boli v kontakte s chlórovanou alebo morskou vodou, dôkladne ich opláchnite čistou vodou. Zbavíte ich všetkých nečistôt, ktoré vlasy zaťažujú a ničia. Kvalitný balzam, kondicionér alebo masku používajte raz, až dva krát do týždňa. Tým vlasy vyživíte a zregenerujete. Vynikajúce účinky má aj kokosový, olivový alebo mandľový olej.

5. Nezaťažujte vlasy!
Bežné stylingové prípravky vymeňte za tie s ochrannými zložkami. Mali by obsahovať hydratačné zložky, ktoré zabránia vysušovaniu vlasov. Ak sa rozhodnete farbiť si vlasy, vyberte si takú farbu, ktorá nezaťaží vaše vlasy a je odolná voči slnku. Ako ochranu pred slnkom môžete použiť klobúk, šiltovku alebo šatku. V lete sa vzdajte sponiek, gumičiek a dožičte radšej vlasom voľnosť.

V letných mesiacoch môže pot a prach zvýšiť vlasové problémy ako lupiny, rozštiepené končeky alebo zvýšené vypadávanie vlasov. Používaním správnej kozmetiky v letných mesiacoch predídete dlhodobým problémom s vlasmi a zanecháte ich v super kondícii po celý rok.
Obrázok

Veľmi dôležité ako ochrániť vlasy je aj starostlivosť z vnútra. Pite veľa vody, aby váš organizmus mal dostatok vody. Ak nebude vaše telo prijímať dostatok tekutín, vaša pokožka, ale aj vlasy budú dehydrované. Voda v organizme udržiava vaše vlasy zdravé a celkovo organizmus nebude vyčerpaný a slabý. Rovnako do stravy pridajte viac ovocia a zeleniny. Tak podporíte ochranu vlasov, aj telo pred slnkom.

Obrázok

Aké sú vaše skúsenosti so starostlivosťou o vlasy v lete? Aké produkty ste už vyskúšali? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Kérastase Soleil Maska UV Défense 200ml L'Oréal Expert Solar Sublime ochrana pred slnkom Schwarzkopf BC Sun Protect Shampoo 200ml Alterna Caviar Extra Hold Hair Spray 350ml



Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.