Časté mastenie vlasov? Ako tomu zabrániť.

Obrázok

Časté mastenie vlasov

Mať suché vlasy, dokáže narobiť mnoho vrások. Možno ešte viac ich však vedia narobiť vlasy mastné, resp. vlasy, ktoré sa mastia až príliš rýchlo. Vlasy sú spľasnuté a  nemajú objem aj napriek tomu, že si ich umývate každú chvíľu.


Prečo sa vlasy mastia?
Pri každom vlasovom korienku sa nachádza aj mazová žľaza, ktorá uvoľňuje maz a tým pádom aj chráni naše vlasy pred poškodením. Napríklad pred slnečnými lúčmi, pred vetrom, pred chladom, pred farbením... Vlasy sa mastia viac v prípade, že tieto žľazy začnú produkovať nadmerné množstvo mazu. Ako spúšťač môže byť stres, zlá životospráva, zmena podnebia, či rôzne hormonálne zmeny.

Obrázok

Obrázok

Ako si poradiť
Ak zastávate názor, že časté umývanie vlasom škodí, potom v prípade mastných vlasov na to rýchlo zabudnite. Svoje vlasy umývajte tak často, ako si to budú žiadať. Avšak pozor! Na umývanie používajte šampón, ktorý je určený výhradne pre mastné vlasy. Iné druhy šampónov by vašim vlasom mohli ešte viac uškodiť. A nezabúdajte tiež na poriadne oplachovanie vlasov.

Po našampónovaní a umytí poriadne zmyte zo svojich vlasov aj posledné zvyšky šampónu. Ak ho poriadne nezmyjete, vlasy sa budú mastiť ešte viac.  Ak rada používate kondicionér, potom ho používajte iba na končeky vlasov. Ak ho totiž budete nanášať od korienkov vlasov, môže sa stať, že vlasy hneď po umytí budú vyzerať spľasnuto.
Obrázok
Stylingové prípravky
Pri mastných vlasoch platí, že obzvlášť veľký pozor by ste si mali dávať na stylingové produkty ktoré používate. Nie je výrobok  ako výrobok a používať by ste mali prípravky určené iba na mastné vlasy. Iné druhy opäť ako v prípade šampónov majú úplne iné zloženie, ktoré vaše vlasy zbytočne zaťažuje a pod ťarchou ktorých sa ešte viac mastia.

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.