Farebná katastrofa na hlave? Máme riešenie!

Obrázok

Farebná katastrofa na hlave? Máme riešenie! 

Už ste si niekedy farbili vlasy a pri pohľade do zrkadla ste si uvedomili, že výsledok je katastrofálny? Nie ste sama. Väčšina z nás aspoň raz zažila tento zúfalý pocit, keď sa výsledná farba ani minimálne nezhodovala s odtieňom na obale krabičky. 


Keď sa niečo také stane, máme pár možností. Prvá z nich je siahnuť po odstraňovači farby. Avšak do akej miery sú tieto odstraňovače bezpečné a šetrné pre vaše vlasy? 

Ďalšia, šetrnejšia a takisto účinná metóda je zmiernenie nežiadúceho výsledku pomocou jedlej sódy. Táto metóda je účinná a nezaberie veľa času. Postup je jednoduchý. Potrebujeme: 
-šampón proti lupinám
-sóda bikarbóna 
-kondicionér
-miska
-lyžica

Obrázok

Krok 1: 
Umyte si vlasy šampónom proti lupinám. Vyberajte si šampón s vysokou hodnotou pH- je účinnejší pri odstraňovaní farby. Dobre opláchnite.

Krok 2: 
Do misky dajte rovnaký diel šampónu a jedlej sódy. Dobre premiešajte lyžicou.

Krok 3: 
Vmasírujte zmes do vlasov. Začnite od korienkov a pokračujte smerom ku končekom. Uistite sa, že ste pokryli každý prameň vlasov.

Krok 4: 
Nechajte pôsobiť 5-10 min a následne opláchnite. 

Krok 5: 
Znovu si umyte vlasy šampónom proti lupinám a nechajte ho pôsobiť pár minút a potom opláchnite.

Krok 6:
Vlasy umyte kondicionérom ako zvyčajne. 

Obrázok

Iné spôsoby ako odstrániť nežiadúci odtieň farby vlasov: 

1. Peroxid
Jedna z najvyužívanejších možností, avšak zároveň aj tá najhoršia. Bielenie vlasov nielenže vaše vlasy poškodzuje, výsledný farebný odtieň taktiež častokrát nie je ideálny. Preto tento spôsob využite iba v prípade, že už naozaj nemáte na výber. 

2. Šampón proti lupinám
Šampóny proti lupinám sú taktiež dobré odstraňovače. Účinkujú na polo-permanentné farby, avšak vlasy musíte umyť viackrát, aby ste videli výsledok. 

3. Odstraňovače farby
Odstraňovače farby sú produkty, ktoré sú určené špeciálne na odstránenie nežiadúceho odtieňa. Výsledok je vo veľkej miere úspešný, avšak tieto produkty obsahujú peroxid a môžu vlasy mierne oslabiť. Ak sa rozhodnete pre túto metódu, nezabudnite sa riadiť pokynmi na letáku. 

Tieto tipy sú jasný dôkaz toho, že nie vždy musíte stráviť hodiny v kaderníctve a utratiť polovicu výplaty za odstránenie výsledku vášho experimentu. Nežiadúcej farby sa môžete hravo zbaviť aj doma. Všetko čo musíte urobiť je vybrať si správnu metódu, ktorá bude výhodná pre typ vašich vlasov. 

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.