Mám jemné vlasy

Obrázok

Mám jemné vlasy - ako sa o nich starať

Mnoho žien po celom svete tvrdí, že má jemné vlasy. Ak patríte k týmto ženám, potom sama najlepšie viete, aká je starostlivosť o tieto vlasy náročná. Hlavne ak túžite po nejakom účese, či po vlnkách, ktoré na týchto vlasoch nie a nie držať.


Kedy hovoríme o jemných vlasoch?
Často sa stáva, že ženy sa sťažujú na jemné vlasy aj keď až tak celkom nie je pravda. Podľa odborníkov sú jemné vlasy približne o štvrtinu tenšie ako je bežné. To znamená, že ak má bežný vlas hrúbku cca 0,08 mm, potom jemný vlas má hrúbku cca 0,06 mm.

"" Sú jemné vlasy dané, alebo aj silné vlasy sa môžu stať jemnými? ""

Kvalita ako aj hustota vašich vlasov je väčšinou daná geneticky. Ale na oba ukazovatele vpláva množstvo faktorov, ktoré vlasy ovplyvňujú ako k lepšiemu, tak aj k horšiemu. Ak sú vaše vlasy skutočne jemné, potom je potrebné aby ste sa o ne riadne starali zdravou výživou ako aj rôznymi výživovými doplnkami. Pýtate sa prečo? Ak sa o ne nebudete starať a budete ich ešte viac zaťažovať, môžete ich ešte viac oslabiť a vaša koruna krásy bude poškodená.

ObrázokObrázok

A zase naopak, ak im doprajete to čo potrebujú, správnu výživu a starostlivosť, potom sa vám vlasy odvďačia svojim pekným vzhľadom aj kvalitou. Okrem spomínaného je tiež pre zdravie vlasov dobré, ak eliminujete stres, budete dodržiavať pitný režim, doprajete si dostatočný spánok a hlavne budete dbať o pestrú stravu plnú vitamínov, minerálov a nenasýtených mastných kyselín. Niekedy sa stáva, že pôvodne kvalitné, hrubé vlasy zoslabnú. Tento problém nastáva vtedy, ak telu chýbajú potrebné látky a vitamíny. Potom sa zníži tvorba keratínu – hlavnej zložky vlasu a následne zoslabnú.

Obrázok

Jemné vlasy a účesy
Pri jemných vlasoch sa často stáva, že vlasy nedržia účes ani celkový objem. Je to spôsobené tým, že vlasy nie sú silné. Tým, že sú tenšie a menšie, majú problém držať tvar. Preto je veľmi dôležité staviť na správny strih ako aj na správne stylingové produkty. Tie vám dokážu pomôcť v mnohých ohľadoch. Mali by ste používať prípravky výslovne  pre jemné vlasy. Tie totiž obsahujú zložky, ktoré vaše vlasy potrebujú.

Na záver ešte dodáme, že v prvom rade by ste mali začať používať šampón na jemné vlasy. Okrem toho, nepoužívajte príliš zaťažujúce stylingové produkty ako množstvo laku či tužidla. Pod váhou týchto produktov vaše vlasy spľasnú. Radšej stavte na jemnejšie tužidlá, ktoré sú určené pre jemné vlasy a zväčšenie objemu. Tie vaše vlasy nebudú zbytočne zaťažovať a navyše im dodajú želaný objem.

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.