Prečo vypadávajú vlasy?

Obrázok

Otázka dňa: Prečo mi vypadávajú vlasy?
Vypadávanie vlasov trápi mnoho žien ale aj mužov. Je to jav, ktorý sa stal súčasťou našich životov a pre mnohých znamená starosti navyše. Nadmerné vypadávanie vlasov totiž môže mať negatívne následky v podobe nízkeho sebavedomia či zhoršenie celkového spoločenského života.


ObrázokČo by ste mali vedieť o svojich vlasoch
Vedeli ste o tom, že dospelý človek má na hlave 100 000 až 200 000 vlasov? Možno sa vám ani nechce veriť ale skutočne ich máme až toľko. Za štandardných okolností trvá rast vlasu 3 až 5 rokov. Po dokončení rastu nastáva fáza pokoja, ktorá spravidla trvá niekoľko týždňov a následne, po uplynutí tejto doby vlas vypadne. Vypadávanie vlasov je bežnou súčasťou ich kolobehu života. Počas dňa nám v priemere môže vypadnúť až 100 vlasov. Problém nastáva vtedy, ak vám začnú padať vlasy vo väčšom množstve.

ObrázokFaktory ovplyvňujúce vypadávanie vlasov
To, že vlasy sú dôležitou súčasťou ľudského tela a majú výrazný vplyv na celkový dojem z osobnosti, nemusíme nejako extra zdôrazňovať. Za nadmerným vypadávaním vlasov môže byť dedičnosť alebo genetická výbava daného človeka. Medzi ďalšie najčastejšie faktory podporujúce nadmerné vypadávanie vlasov patrí nedostatok vitamínov. Konkrétne ide o nedostatok železa a ostatných minerálov. Potom je tu ešte tretia skupina faktorov, ktorá zahŕňa rôzne zdravotné problémy a choroby. Za vypadávaním vlasov môžu stáť hormonálne poruchy, poruchy štítnej žľazy, obličiek či rôzne kožné choroby.

ObrázokRobí svoje...
Ďalším z výrazných faktorov, ktorý majú negatívny vplyv na naše vlasy je stres. Veľa práce, množstvo nesplnených úloh, ťažké životné situácie, málo spánku, zlá životospráva. Áno, aj toto všetko stojí za vypadávaním vašich krásnych vlasov.

Nato, aby boli vaše vlasy opäť krásne a husté, sa budete musieť v prvom rade vyzbrojiť riadnou dávkou trpezlivosti. Nemusíte sa báť, správnou starostlivosťou sa vám to podarí. V prvom rade, by ste mali zmeniť životosprávu. Dostatok čerstvej zeleniny a ovocia ako aj minerálov a vitamínov dokáže divy. Okrem toho, by ste mali začať používať kvalitné kozmetické prípravky na podporu rastu vlasov a na zastavenie vypadávania. Zároveň by ste vo svojom záujme mali obmedziť biele pečivo a cukry. Ak vám tieto kroky nepomôžu (vo väčšine prípadov vždy zaberú), potom je na mieste vyhľadať odbornú pomoc. Prajeme veľa úspechov.

Aké sú vaše skúsenosti s rednutím alebo vypadávaním vlasov? Akú kozmetiku používate? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Kérastase DENSIFIQUE obnova hustoty vlasov 30x 6ml L'Oréal Homme Fiberboost Podpora rastu vlasov 250ml L'Oréal SERIOXYL Kit For Natural pre prírodné rednúce vlasy  Schwarzkopf BC Hair Growth (Activation Serum) 7 x 10ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.