Suché vlasy počas leta? Už s tým nemám problém :)

Obrázok

Problém dnešných dní – suché vlasy v lete

Po dlhej zime opäť prichádzajú čoraz teplejšie dni a s nimi aj vytúžene leto. Je to čas relaxu, dovoleniek a dobrej nálady. Slnečné lúče a extra teplé počasie má na náš organizmus rôzne vplyvy. Niektoré sú pozitívne, z iných veľmi nadšený nie sme.

Najmä u žien sa počas leta stáva, že majú suché vlasy. Dnes si objasníme čo robiť, aby neboli vaše vlasy v lete suché.

Majte krásne vlasy počas celého roku
Vlasy sú v lete obzvlášť namáhané. Slnečné lúče v kombinácii s kyslíkom spôsobujú tzv. pozvoľný oxidačný proces, ktorý má za následok vysušovanie vlasov a ich následné lámanie. Tak ako chránime pred slniečkom svoju pokožku, musíme chrániť aj vlasy. Nato nám slúžia rôzne ochranné prostriedky. Na trhu existuje množstvo výrobkov, ktoré obsahujú ochranné látky. Dostupné sú rôzne šampóny a ochranné spreje.

ObrázokČas dovoleniek a vlasy
Obzvlášť  ťažkou skúškou prechádzajú vlasy počas dovolenky, kedy navštevujeme rôzne teplé dovolenkové destinácie. Na tomto fakte pridáva aj kúpanie v mori alebo v bazéne. Slaná voda vyplavuje z vlasov ceramidy, ktoré im potom musíte opätovne doplniť. K poškodzovaniu a vysušovaniu vlasov výrazne napomáha aj chlór, ktorý je pridávaný do vody v bazénoch. Predtým ako sa na dovolenku vyberiete, mali by ste začať s prípravou vlasou na zmenu podnebia. Odporúča sa už štyri týždne pred odjazdom dodávať vlasom výživnú kúru. Vhodné je používať šampón s vysokým obsahom vlhkosti.

Ako ochrániť vlasy?
Ako sme už spomínali, vlasy potrebujú v prvom rade kvalitnú výživu. Dôležitá je hĺbková výživa, ktorá pôsobí neraz niekoľko hodín či celú noc. Okrem týchto prípravkov sú dostupné aj prípravky s rýchlym účinkom. Postačí nechať ich pôsobiť niekoľko minút. Vhodným spôsobom, ako ochrániť vlasy pred vysušením je používať počas letných dní vlasové oleje. Okrem prevencie pred vysúšaním tieto prípravky dodajú vlasom aj lesk.
Aj počas leta a horúcich dní môžu vaše vlasy žiariť a byť zdravé. Postačí na to iba správna starostlivosť. Preto dlho neotáľajte a začnite s hĺbkovou výživou.

Aké sú vaše skúsenosti so starostlivosťou o vlasy v lete? Máte ich suché alebo polámané? Akú kozmetiku používate? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Chi infra hydratačný šampón 355ml Schwarzkopf BC Oil Miracle Barbary Oil&Keratin Milk 150ml L'Oréal Expert Absolut Repair Lipidium Blow-dry 125ml Wella Oil Reflections Anti-oxidant Smoothening Oil 100ml

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.