Vlasy bez lesku

Obrázok

Vlasy bez lesku – čo s nimi?

Po krásnych lesklých vlasoch túži stopercentne každá žena. Niektoré majú vlasy prirodzene krásne a lesklé  iné si zase musia k lesku dopomôcť. Ako nato vám priblížime na nasledujúcich riadkoch.


Starostlivosť, starostlivosť a ešte raz starostlivosť
Áno, vieme  veľmi dobre, že z každej strany na vás každý kričí: „Chceš mať krásne vlasy? Potom sa o ne staraj!“ Milé dámy, je to tak. Starostlivosť je najdôležitejšia a opakovanie je matka múdrosti. Ak chcete aby boli vaše vlasy lesklé, potom rýchlo zabudnite na fén a žehlenie. Ako vieme, horúci vzduch a vysoké teploty ich vysúšajú a dôsledkom toho vaše vlasy strácajú lesk. Radšej ich nechajte voľne vyschnúť alebo aspoň použite difuzer. Ak sa tak či tak týchto činností nedokážete vzdať, potom začnite používať ochranné prostriedky. Skutočne vaše vlasy ochránia a spomínané procedúry ich natoľko nebudú poškodzovať.

Obrázok

Menej je viac

Každá žena, či už mladá alebo v najlepších rokoch používa určité stylingové produkty. Dokonca si už bez nich nevieme ani život predstaviť. Samozrejme, všetko je v poriadku, len to s nimi tiež netreba preháňať. Všetko v zdravej miere. Radšej použite jeden, dva kvalitné produkty v primeranom množstve ako viaceré kombinácie. Vedeli ste o tom, že pod hrubými vrstvami laku vaše vlasy strácajú lesk a klesajú? Okrem toho pozor nato, aké produkty si vyberáte. Niektoré totiž obsahujú alkohol, ktorý opäť vlasy vysušuje, čím strácajú lesk.

Studená sprcha
Nebojte sa, nemyslíme teraz studenú sprchu pre celé telo. Ale po umytí vlasov, keď ich idete posledný krát oplachovať, vymeňte teplú či vlažnú vodu za studenú. Studená voda dokáže vlasy uzatvoriť, resp. uzatvoriť ich povrch a potom sa od nich svetlo lepšie odráža. Je to starý trik  mnohých kaderníckych salónov.

Obrázok

Okrem spomínaných úkonov je potrebné upraviť aj stravu, alebo si aspoň zabezpečiť dostatočný príjem vitamínov a minerálov v podobe výživových doplnkov. Pre lesklé vlasy sú potrebné najmä vitamíny B a zinok. Doprajte si dostatok čerstvého ovocia a zeleniny a uvidíte, že postupom času sa kvalita vašich vlasov ako aj lesk sami upravia. Okrem toho, doprajte svojej korune krásy aspoň raz za týždeň výživnú kúru v podobe masky či výživného séra.

Obrázok

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.