Zimná starostlivosť o vlasy

Obrázok

Zimná starostlivosť o vlasy

Dnešná téma bude jednoduchá a v podstate si zhrnieme pár rád a tipov z predošlých článkov, kde sme sa napr. venovali AJ suchým vlasom.

Prečo spomíname práve tie? Pretože v zime naše vlasy dostávajú zabrať - príchod zo zimy do tepla (a naopak), rýchle umytie vlasov, vysušenie horúcim vzduchom z fénu a následne vonkajšie mrazy... To a ešte veľa iných "nástrah" čaká na svoju príležitosť, aby naše vlasy vyzerali tak ako nechceme.


Nezdravo, mdlo, vysušene. V zime im doprajte extra starostlivosť, ktorá vaše vlasy ochráni a dá do poriadku. Pýtate sa ako teda?

HYDRATUJTE - dostatočná hydratácia je základ pre vysušené vlásky. Rôzne vlasové masky, zábaly a olejové kúry. Vyberte si to, čo najviac vyhovuje vám (a vašim vlasom). Skúste hydratačnú starostlivosť od CHI, ktorá vlasy nielen hydratuje, ale dodá im objem a úžasnú vôňu. Balíček okrem šampónu a masky obsahuje aj ochranný sprej a hodvábny olejček.

Obrázok

ObrázokVYŽIVUJTE - výživa vlasov je v tomto období nevyhnutná! Žiaľ, nie vždy je čas, že? Ak si ale zaobstaráte kvalitnú ("pár minútovú") masku na vlasy, tak máte vyhraté. Vyberajte si hutné, výživné masky s obsahom arganového oleja, alebo iných (vlasom prospešných) olejov. Siahnite po tej, ktorá je určená na lesk, pre nepoddajné vlasy, alebo pre veľmi poškodené vlasy.

NEFÉNUJTE? - ale áno! Časté fénovanie nie je v poriadku v akomkoľvek ročnom období. Horúci vzduch vlasy vysušuje. Už sme si radili, že pokiaľ to ide, fénujte menej často - snažte sa vlasy nechať voľne uschnúť. Ale keďže nám to čas nedovoľuje, tak sa aspoň snažte riešiť to inou cestou. Akou? Bezoplachovou kúrou - ochranou pred horúcim vzduchom z fénu.

Vlasy ochránia, dodajú im lesk a vôňa je vždy už len čerešnička na torte. Ak sa neponáhľate, tak vyrazte von o niečo neskôr po vyfúkaní vlasov. Nezažijú taký "šok" z prechodu tepla do zimy a hlavne majú dostatok času "vychladnúť".

Obrázok

ČO S ČIAPKOU? Čiapka je v mrazoch nevyhnutná, či sa nám to páči, alebo nie. Ale krásne vlasy môžete mať aj pod ňou a ešte krajšie, keď ju dáte znovu dolu z hlavy. Tu platí opäť pravidlo hydratácie a výživy. Vlásky vám nepekne elektrizujú, či už s ňou, alebo bez nej?! Skúste bezoplachový sprej od Schwarzkopf. Je Obrázokurčený na poškodené vlasy, vyživuje, hydratuje, zabraňuje krepateniu a nevzhľadnému poletovaniu vplyvom statickej elektriny.

Okrem iného sa pod čiapkou vlasy zvyknú aj častejšie mastiť. V tomto prípade nezaškodí mať doma suchý šampón. Je to skvelý pomocník pri rýchlom mastení sa vlasov. Preskočte proces umývania a fénovania a doprajte si "čerstvú" hrivu za pár sekúnd.

NA HORÁCH - pre niekoho nepodstatná téma, ale premýšľali ste nadtým, ako asi pôsobí slnko na vaše vlasy a v mraze? Predsa len na horách je intenzívnejšie. Ale popri lyžovačke nemáte kedy vlásky riešiť? Spravte si čas a doprajte im ochranný sprej, ktorý vlasy chráni, vyživuje a vonia po broskyniach! Dobre sa rozčesavajú a oslnivý lesk tiež nie je na zahodenie, hm?

ZELENINA, OVOCIE, PITNÝ REŽIM - Základ zdravých vlasov je (aj) zdravá strava.

PRÍRODNÁ CESTA? - niekedy hej. Oplach z harmančeka, či žihľavy nikdy nemôže byť na škodu, ale nenahradí vám ani intenzívnu starostlivosť o vlasy. Zájdite preto raz za čas na podstrihnutie končekov ku kaderníkovi a doprajte svojim vlasom kvalitnú kozmetiku, alebo fén, či žehličku.

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.