OMBRÉ

Obrázok

OMBRE
Ombré nie je len obyčajná technika farbenia vlasov. Je to niečo viac. Štýl. Originalita. Nejde len o spojenie dvoch farieb, ale o tieňovanie - plynulý, prirodzený prechod medzi nimi. Ak netúžite po obyčajnom farbení vlasov, je tu ombré...


Väčšinou je vrch vlasov tmavý a spodok bledší (alebo naopak). Keď začal boom okolo tejto techniky farbenia, tak si väčšinou ženy vyberali klasiku - tmavý vrch vlasov a konce bledšie. Dnes je na výber množstvo farebných kombinácii a ženy sú čím ďalej smelšie, čo sa výberu farieb týka. 

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Prečo máme radi ombré?

  • pristane ako dlhým, tak aj krátkym vlasom (výnimkou sú chlapčenské strihy vlasov)
  • je kreatívne a každá z nás si môže zvoliť svoju obľúbenú farebnú kombináciu
  • je originálne, nadčasové a pristane mladším ročníkom, tak aj starším (staršie dámy si zvolia jemnejšie odtiene a mladšie slečny sa môžu vyhrať s farbami)
  • ombré v porovnaní s melírom vlasy tak neničí. Zatiaľ čo melír škodí vlasom po celej dĺžke, tak pri ombré sú zaťažené peroxidom iba konce vlasov.

Obrázok

Samozrejme ombré nesedí každej z nás. Blondínky budú mať časom problém s odrastenými korienkami (preto treba zvoliť obrátenú kombináciu - vrch ostáva blond a konce sú tmavšie) a ženy s príliš slabými a suchými vlasmi musia rátať s tým, že ide o prácu s peroxidom, ktorý vlasom moc nepomáha.

Nezabudnite sa starať o zničené vlasy vhodnou a kvalitnou kozmetikou. Alebo jednoducho skúste clip in vlásky, ktoré pomôžu aj dámam s krátkymi vlasmi užiť si originálne ombré. Na internete nájdete už množstvo návodov na to, ako si spraviť ombré aj doma. Ale k eďže proces nie je taký jednoduchý (ako vyzerá), odporúčame zájsť za odborníkom. 

Obrázok

Aby ste svoje ombré zvýraznili, vyberajte si jednoduché účesy, ktoré ho vyzdvihnú a upozornia naň. Jednoduché vlny, vrkoče, alebo “polovičný” cop sú top. Odporúčame ich hlavne pri jemnom a jednoduchom ombré. Výraznejšie farby vyniknú aj v drdole, alebo vo vysokom cope.

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.