Ako a čo máme jesť, aby sme sa zbavili mastných vlasov.

Obrázok

Rady na mastné vlasy
Mastné vlasy sú problémom, s ktorým zápasí mnoho ľudí. Žiaľ, niektorí ľudia nemajú to šťastie, že ich mazové žľazy fungujú normálne a preto sa ich vlasy mastia viac. Aj keď sa o ne staráte pravidelne a v pravidelných intervaloch ich umývate, môže byť táto chúlostivá situácia skutočne otravná. Dnes vám prinášame pár rád ako poriadne zatočiť s mastnými vlasmi.


Koruna krásy
O vlasoch sa hovorí, že sú korunou krásy. Vedeli ste o tom, že v súčasnosti trpí problémom v rýchlo mastiacimi sa vlasmi 25 až 30 % populácie? Takže ak ste si mysleli, že ste v tom sami, nemusíte mať obavy. Je to problém, ktorý sa týka množstva ľudí.

Upravte svoje stravovacie návyky
V prvom rade, by ste mali upraviť svoje stravovacie návyky. Vlasy si odoberajú živiny z toho, čo zjeme, takže by sme im mali naservírovať zdravú ponuku. Ak sa vaše vlasy mastia rýchlejšie ako je štandardné, potom by ste mali obmedziť tuky a cukry. Obmedziť by ste tiež mali korenisté jedlá a soľ.

Doplňte vitamíny
Ak ste už upravili svoj jedálniček, potom by ste svojmu telu mali doplniť potrebné vitamíny. Konkrétne ide o vitamíny skupiny B. Pre boj s mastnými vlasmi sú najdôležitejšie vitamíny B2 aB6, ktoré majú výrazný vplyv na produkciu mazu v mazových žľazách.

Príjem tukov
Nadmerný príjem tukov má za následok vyššiu produkciu mazu, čo môže automaticky viesť k mastným vlasom. Preto by sme mali začať rozlišovať medzi zdravými tukmi, ktoré sú pre naše telo potrebné a medzi nezdravými. Tie nezdravé tuky sa nachádzajú v mliečnych výrobkoch, mäse a naopak zdravé nájdete v orechoch a rôznych semiačkach.

Nezabudnite ani na zinok
Zinok je jedným zo základných prvkov, ktoré potrebuje naše telo pre svoje správne fungovanie. Preto, aby mohol byť zinok správne spracovaný, potrebuje aj vyššie spomínaný vitamín B6. Zinok dokáže upravovať produkciu mazu v žľazách a preto je jeho dostatok pre naše telo ako aj samotné vlasy veľmi dôležitý.

Okrem všetkých vyššie uvedených opatrení by ste sa mali poriadne pozrieť aj na kozmetiku, ktorú používate pri starostlivosti o vlasy. Možno je problém práve v nej. Ak sa chcete zbaviť mastných vlasov, potom by ste mali používať správne prípravky. Špeciálny šampón na mastné vlasy aj kondicionér. Ak budete dodržiavať všetky tieto veci, vaše vlasy by sa mali opäť dostať do formy.

Aké sú vaše skúsenosti so starostlivosťou o mastné vlasy? Akú kozmetiku používate, aby ste mali stále krásne vlasy? Píšte dole v komentári.

Ak riešite akýkoľvek problém so svojimi vlasmi, využite našu online poradňu. Radi Vám pomôžeme vyriešiť a zbaviť sa problému, ktorý trápi vaše vlasy.
Obrázok

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
L'Oréal Série Expert Pure Resource Šampón 250ml BioSilk Volumizing Therapy Texturizing Púder 15g Kardashian Take 2 Dry Shampoo 150ml CHI Style Illuminate Restage Dry Shampoo 150g

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.