Máte suché vlasy?

Obrázok

AKO SA STARAŤ O SUCHÉ VLASY

Suché, nepoddajné vlasy a rozštiepené končeky trápia väčšinu žien. Môžu za to hormonálne zmeny, naše stravovanie, horúci vzduch z fénov, alebo aj zmeny počasia. Vlasy sa vplyvom týchto faktorov lámu, strácajú lesk a sú ako bez života.


Okrem zaradenia do svojho jedálnička pestrejšiu stravu (ovocie, zelenina, orechy, ryby), môžte skúsiť napr. domáce masky, alebo kvalitnú vlasovú kozmetiku. My vám prinášame pár rád ako sa zo suchých vlasov môžu stať vlásky plné života a lesku. Na dotyk budú hebké, poddajné a na pohľad hydratované a lesklé. 

Obrázok

Ako na suché vlasy?
Domáca starostlivosť - skúste to domácimi maskami so surovinami, ktoré sú väčšinou v každej domácnosti - vajíčka, med, olivoý olej, voda, jablkový ocot. Na rozštiepené končeky vám pomôže maska z rozpučeného zrelého banánu, do ktorého sa pridá pár kvapiek mandľového oleja. Nechajte pôsobiť 15 minút a následne opláchnite. Na lesk vlasov dobre poslúži oplach z jablkového octu zmiešaného s vodou.

Na suché vlasy medová maska, ktorá obsahuje - zahriaty tekutý med, olivový olej a vaječný žĺtok. Fantázii sa (väčšinou) medze nekladú, len pozor na príliš veľa oleja, aby potom vlásky neboli príliš zaťažené a nep&ocir c;sobili umastene :-)

Obrázok

Oleje - či už kokosový, mandľový, ricínový, alebo olivový. Do každej domácej masky pár kvapiek, alebo po vysušení nakvapkať pár kvapiek do dlaní a votrieť do vlasov. Ale tiež pozor, aby ste to neprehnali s množstvom. Preto pre vás máme malý tip vo forme suchého olejového spreju na vlásky, ktorý vlasy nezaťaží, nemastí a božsky vonia. Ľahká hmla dodá vlasom d ôležité živiny a dávku antioxidantov. Ak ale máte viac času, tak taký olejový zábal tiež nie je zlý - po celej dĺžke aplikujte (napr. kokosový) olej do vlasov a nechajte pôsobiť 30 minút až hodinu. Následne poriadne vymyte šampónom. Zábal opakujte viackrát do mesiaca (podľa potreby).

Pri tejto metóde pozor na ricínový olej - je tažší a hutnejší ako napr. kokosový a olivový, ale pozitívne vplýva na vlasovú pokožku. Na včesávanie oleja do vláskov sa nám v tomto prípade osvedčil Tangle Teezer . Čistenie kefy je následne prácne, ale efekt zaručený a s lužbu urobí perfektnú. 

ObrázokObrázokObrázok

  • kvalitná kozmetika - na výber je v dnešnej dobe toho množstvo. Náš maly tip sú vlasové produkty s arganovým olejom, alebo produkty určené na hydratáciu vlasov. Tá najúčinnejšia starostlivosť je vtedy, keď si vyberiete šampón, kondicionér a masku z tej istej rady. Ak pridáte olejček, máte vyhraté :-) Ten odp orúčame aplikovať hlavne na končeky vlasov.
  • vlasy oplachujte vlažnou vodou
  • pravidelne si dávajte zastrihávať končeky (vyhnete sa nepekným rozštiepeným koncom)
  • strava - ako sme už spomínali - čerstvá zelenina a ovocie, orechy a napr. ryby sú tou správnou cestou k zdravším vlasom.
  • bez fénovania/žehlenia/kulmovania - vieme, že niekedy to proste nejde - celkovo čas nám to nedovoľuje. Ale skúste sa aspoň v letných dňoch vyhnúť tejto úprave vlasov.

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.